Mitt traineeprogram

Dela på
Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Det var väldigt varmt den dagen och jag cyklade till kontoret så resultatet blev att jag var både helt genomsvettig och fundersam. Jag började på Traineeprogrammet här på Dynabyte och programmet består kort och gott av ett kundprojekt som kan ses som ett uppdrag och ett gäng workshops faciliterat av Dynabytes egna anställda. Vill du veta mer om programmet läs här.Genom många olika flertal workshops fick jag möjligheten att dyka in i ett flertal ämnen och tekniker som en it-konsult möjligtvis kommer att stöta på. Några exempel är workshops inom Agil systemutveckling, JavaScript och testdriven systemutveckling. Detta var väldigt nyttig då jag fick en tydlig bild av hur it-konsultyrket ser ut och vad det kan komma att involvera. Parallellt med dessa workshops jobbade vi i ett kundprojekt där vi (jag och tre andra trainees) utvecklade ett komplett system åt en startup, nämligen Limeblue Impact. Här kan du läsa mer om Limeblue. Där fick jag både dyka in och jobba med Java Spring Boot i backend samt JavaScript och React i frontend, det vill säga det bästa av båda världar. Projektet startade i samband med programmet därför hade jag turen och få vara med och sätta upp projektet från grunden. Ett exempel är produktionsmiljön som vi satte upp i Amazon Web Services och det var en otroligt nyttig upplevelse att få se hur proceduren går till då det ger en större förståelse för system och en viss överblick som jag inte hade innan.Sakta men säkert började jag kyla ner och bli mer bekväm i företaget. Det som vi gör bra på Dynabyte är att ha en väldigt bra sammanhållning och det uppskattar jag! De flesta av våra konsulter sitter ute hos våra kunder och därför ses vi inte så ofta, men med alla roliga evenemang så får man chans att lära känna kollegor man annars aldrig skulle träffa. Riktigt trevligt folk är min slutsats efter alla goa evenemang.Nu när jag är klar med traineeprogrammet känner jag mig cool as ice, till skillnad från min första dag, och redo att bege mig ut i it-konsultvärlden. Nu är det här kanske lite partiskt då jag inte har erfarenhet av något annat traineeprogram, eller konsultbolag för den delen, men slutsatsen är att jag är mycket nöjd med mitt val!
06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...

11 Mar
Tre tips på hur du implementerar Dependency Inversion

Tre tips på hur du implementerar Dependency Inversion

Tycker du att SOLID låter som en jättebra idé i teorin men har lite svårt att förstå hur du ska implementera det i pr...