Swetugg 2016

Dela på
Swetugg 2016
Måndagen den 1:a februari talade två konsulter från Dynabyte, jag och Weikko, på Swetugg 2016, konferensen som anordnades av .NET user group Swenug.

Weikko talade om Octopus, ett verktyg för release och konfiguration av ASP.NET-webbapplikationer och Windowstjänster. Mitt tal handlade om säkerhet i utvecklingsprocessen. Jag valde ämnet säkerhet eftersom det är båda viktigt och spännande. Det är relevant för alla som är involverade i utvecklingen oavsett vilken teknologi man arbetar med.

Jag inledde presentationen med att förklara hur säkerhet ofta blir en eftertanke. Sedan gick jag genom tre viktiga aspekter i att integrera säkerhet i utvecklingsprocessen: människor, process, och teknologi. Presentationen avslutade med tips om hur man jobbar effektivt med säkerhet och lär sig mer om ämnet.

När jag inte talade lyssnade jag till de många inspirerande talen som Swetugg erbjöd. Det fanns tekniskt djupgående diskussioner som Jaime González García tal om JavaScript-mancy, och Tess Ferrandez och Peter Drougges tal om ASP.NET Core 1.0. Jag fick även höra om myter om Lean (av Torbjörn Gyllebring), dilemma om estimering (av Johan Normén), och hur man som utvecklare kan göra skillnad (av Olga Stern). Ett av talen som lämnade starkt intryck var “säker kodning i .NET” av Andreas Hallberg. Genom kodexempel presenterade han konceptet "domändriven säkerhet" och gav nyttiga förslag om hur man skriver säkrare kod.

Det har varit båda lärorikt och roligt för mig att delta och tala på Swetugg 2016. Jag ser fram emot framtida konferenser och träffar!


06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...