Scrum Master-kurs i våra nya lokaler

Dela på
Scrum Master-kurs i våra nya lokaler

Den 15-16e december bjöd vi in Tobias Fors för att hålla en intern Scrum Master-certifiering i våra nya lokaler. Tobias är agil coach och certifierad Scrum Trainer. Kursen var uppdelad på två dagar fyllda med teori, interaktiva övningar och diskussioner. Efter dessa kursdagar skriver vi ett online-prov för att få vår certifiering från Scrum Alliance. Vi var 15 Dynabytare, både säljare och konsulter med blandade kunskaper och tidigare erfarenheter av Scrum, som gick kursen.Vi på Dynabyte gillar att jobba agilt, både när vi är ute på uppdrag och i den egna organisationen, så att satsa på utbildning inom Scrum är en självklarhet för oss! Att bli certifierad Scrum Master innebär att få ännu bättre förståelse för Scrum-processen och passar oss som vill arbeta som Scrum Master eller andra ledande roller samt vill bli bättre på att långsiktigt sträva efter förbättring eller lära sig hur ett team kan arbeta mer kreativt och produktivt.Tobias framhävde vikten av att förstå Scrums principer snarare än att följa dess regler till punkt och pricka. Scrum är ett agilt ramverk i sig och ska därmed anpassa sig efter den verksamhet som den ska tillämpas inom. Tobias pratade även om Scrum Masterns roll som en ny slags ledarskap. Intelligenta människor behöver inte någon som säger åt dem exakt vad som ska göras, det de behöver är någon som möjliggör att de tillsammans som ett team kan arbeta så effektivt som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Scrum Mastern faciliterar och skyddar teamet från yttre störningar och ser till så att status och progress är synlig och begriplig för alla utan att för den delen lägga sig i och delegera uppgifter. Efter två väldigt roliga och lärorika dagar tar jag framförallt med mig styrkan i att låta Scrum Mastern ta ett steg tillbaka, låta utvecklingsteamet självorganisera sig och lita på att de får jobbet gjort!06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...