Parprogrammering är so last year

Dela på
Parprogrammering är so last year

Nu är det mob-programmering som gäller. När man mob-programmerar sitter man en grupp framför samma dator.Vi har testat det i teamet. Att sitta i grupp och programmera visade sig vara oväntat bra och fungerande. Resultatet blir bra, men det är framförallt kunskapsutbytet och förståelse för hur vi skriver vår kod som får sig en boost.Det blir mycket diskussion om arkitektur, hur vi skriver enhetstester, vad hör hemma var i koden och små men viktiga detaljer som namnsättning av variabler.Man sitter i grupp med en dator och roterar vem som sitter bakom spakarna. Det är viktigt att rotera så det inte bara blir de som tar mest plats i gruppen eller har längst erfarenhet som sitter vid tangentbordet. Ta en timer till hjälp!Mob-programmering på riktigt lär ska göras med hela produktutvecklingsteamet, inte bara utvecklare. Jag kanske ska försöka locka med testare, produktägare och opsare till nästa gång. Blir det av, återkommer jag med resultat på denna blogg!
Happy codingWeikko
Konsult på Dynabyte

06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...