Scrum War Stories

Dela på
Scrum War Stories

I förra veckan hade vi ett internt kompetensevent hos oss på Dynabyte. Vi gillar teknik, men minst lika viktigt är att vi är duktiga på moderna arbetsprocesser. Temat var Scrum och upplägget var tre spännande blixttal från några av våra konsulter som arbetar eller har arbetat som Scrum Masters på sina uppdrag och där efter en diskussionsstund.Daniel Carlsson - Scrum med många team. Vi fick höra hur det är att arbeta med Scrum i stor skala i en stor organisation och vilka utmaningar samt hur man tackla dem.Mikael Nordstedt - Produktägaren. Mikael talade om produktägarens roll i ett Scrum-projekt och hur det kan gå bra eller mindre bra beroende på produktägarens kompetenser.Yury Dorofeev - Scrum och Extreme Programming i verkligheten. Yury talade om hur man kan använda Scrum i en liten och dynamisk organisation där det är snabba puckar och korta beslutsvägar.Efteråt hade vi en givande diskussion där vi talade om lärdomar och erfarenheter kring t.ex. estimat och på vilken detaljnivå man skall göra sina sprintplaneringar.

06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...