Första SweTugg!

Dela på
Första SweTugg!
Under två snöiga dagar befann sig några Dynabyteare på konferensen SweTugg, anordnad av SweNug (SWEden .Net User Group), som var den första i sitt slag. På konferensen behandlades allt från “Pragmatic metaprogramming” till “Soft skills för utvecklaren”.Några tal som utmärkte sig i innehåll och/eller talare var David Vujics “Smidig virtualisering med Vagrant & Chocolatey”. där David Vujic visade sätt att snabbt sätta upp utvecklings- och servermiljöer på ett automatiserat sätt; Fredrik Norméns “Asp.Net 5 – Äntligen tar .Net en vänding!”, där Fredrik Normén gick igenom några av godbitarna av nästa .Net-version; Torbjörn Gyllebrings “Att skjuta sig i huvudet med ()=> – delegate/expression dualitetet och andra missförstådda saker”. Torbjörn Gyllebring (som vi tidigare haft som gäst på Dynabyte) pratade om misstag som är lätta att göra när man inte tänker på hur man fördelar arbete korrekt mellan en applikationsprocess och en databasserver.Tyvärr höll inte alla föreläsningar samma nivå och vi hade gärna sett fler tal som var lite mer tekniskt djupgående. Med det sagt är det bra gjort för att vara första gången och vi ser med spänning fram emot att se SweTugg bli en återkommande del i .Net-Stockholm!

06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...