Dynabyte på Build 2014

Dela på
Dynabyte på Build 2014

Jag befinner mig just nu på årets upplaga av Microsoft Build i San Francisco och tänkte passa på att rapportera lite om vad konferensen bjudit på hittills!Första dagens Keynote på Build fokuserade på Windowsplattformen och speciellt Windows Phone 8.1 som får en personlig sekreterare, Cortana. Cortana är röststyrd och kan bl.a. hantera kalendern och ”berätta” om saker med hjälp av Microsofts sökmotor Bing. Dessutom finns ett API där man kan utveckla röstkommandon för sin egen applikation. Funktionen lanseras till en början som beta för den nordamerikanska marknaden. För att citera Siri: “Oh, it’s ON b**ch“.Ett annat starkt fokusområde låg på ”Universal Apps”, dvs. hur man utvecklar applikationer som fungerar på alltifrån mobiltelefoner till stora skärmar (Xbox). Där presenterades hur man delar kodbasen och gör specifika UI-implementationer.Framtiden

Visionen om framtiden handlande om ”The Internet of Things” vilket betyder att vi kommer att se mer och mer enheter som ansluts till Internet. Idag har vi datorer och mobiltelefoner som är uppkopplade, men i framtiden kommer många saker i vår vardag att vara ”smarta”. Exempel på detta kan vara bilar, klockor och kylskåp.Microsofts nya VD Satya Nadella talade om hur utvecklingen går mer och mer åt ”Mobile first, Cloud first”.Det kommer bli väldigt intressant att se vilka mer lärdomar jag kommer kunna dra från de här dagarna. Stay tuned!

06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...