JavaScript: Web Audio API, testning och CI

Dela på
JavaScript: Web Audio API, testning och CI

JavaScript: Web Audio API, testning och CIEn kväll i slutet av november hade kompetenscirkeln för webb en träff för att lyssna på två föredrag av Fredrik Román och Henrik Andersson. Fredrik gick igenom grunderna i den nya standarden Web Audio API och Henrik tog oss igenom testning och kontinuerlig integration med JavaScript.Web Audio API är en ny teknik för att manipulera och spela upp ljud i webbläsaren. HTML5 Rocks har en introduktion i ämnet (den har dock ett par år på nacken, även om den uppdaterades nyligen).Fredrik avslutade tillsammans med Henrik att demonstrera JAM with Chrome som är ett tips att kolla in för att se vad som redan idag går att göra direkt i webbläsaren.JavaScript har länge setts lite som ett andra klassens språk och inte fått lika mycket omtänksamhet som språken på back-end-sidan. Det har dock sedan några år tillbaka börjat förändras. Idag finns det en hel del olika testramverk att använda sig av där några av de mest populära är Jasmine, Mocha och QUnit.Man kan även gå ett steg längre och använda sig av kontinuerlig integration. Henrik berättade om hur man kan använda Travis med koppling till GitHub för att åstadkomma detta.Det är kul att se att JavaScript har kommit så långt de senaste åren och att utvecklingen går så pass snabbt. Då är det även bra att vi har verktyg som underlättar vårt arbete och ger oss samma möjligheter som andra språk har haft ett tag.Länkar:Getting Started with Web Audio API
Web Audio API på MDN
JAM with ChromeJasmine
Mocha
QUnit
Travis
06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...