Lunch and learn

Dela på
Lunch and learn

Vi som arbetar i en väldigt kunskapsintensiv bransch vill gärna ligga i framkant av det vi håller på med. För att göra det behöver vi regelbundet lära oss fler spännande saker. Någonting som kännetecknar oss på Dynabyte är att vi tycker att det är roligt att lära oss nya saker. Som konsulter sitter vi majoriteten av vår arbetstid ute hos kunder och levererar nytta, så det kan ibland vara svårt att hitta tiden för det där lilla extra.Ett av verktygen vi har tagit fram för att få lite extra möjlighet att utvecklas är Lunch and Learn. Det innebär att ett antal personer träffas och diskuterar ett, eller ett par, ämnen över en lunch som Dynabyte bjuder på. Oftast har deltagarna förberett ett eller två blixttal för att få igång diskussionerna.På Dynabyte har våra Lunch and Learns varit behovsstyrda. En konsult föreslår en träff och samlar in förslag på ämnen och personer som vill hålla i blixttal. Därefter skickas det ut en inbjudan där det är först till kvarn då man gärna vill hålla diskussionsgrupperna under 10 personer så att alla har möjlighet att delta aktivt. Vi har nu haft Lunch and Learn på Dynabyte i ungefär 2½ år där diskussionsämnena har varierat med bl a teknik, metodik och success stories från uppdrag. Jag upplever konceptet som väldigt uppskattat.Det senaste tillfället jag deltog i var den 17/9. Martin Wåger drog igång diskussionerna med en presentation om Git. Den mest intressanta delen av lunchen tycker jag blev i de lite heta diskussionerna kring om, och i sådana fall hur, man ska använda sig av kommandot rebase. Det kommer ett till blogginlägg om den träffen senare.06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...