En kväll med Windows 8

Dela på
En kväll med Windows 8

Den 21/11-2012 gästades Dynabyte av Peter Bryntesson som är teknisk evangelist på Microsoft. Han presenterade nyheterna i operativsystemet Windows 8 och vi fick en kort inblick om hur man utvecklar appar för plattformen.Operativsystemet har designats för att vara strömsnålt, så att det skall fungera bra på mindre enheter, som t.ex. surfplattor. Därför fungerar det även bra till att blåsa liv i en gammal laptop som man har liggandes hemma!Utvecklingen av appar kan göras t.ex. med HTML5 och JavaScript eller XAML och C#. Genom att göra det möjligt att skapa appar i HTML5 och JavaScript vill Microsoft öppna upp för en helt ny grupp app-utvecklare. API anropen till operativsystemet finns tillgängliga från JavaScript. Peter visade en exempel-app skriven i HTML5 och JavaScript. UI:t har samma MVVM-tänk med data-binding som används i WPF och Silverlight. Data-bindingen görs i HTML:en med data-attribut.Ifall man har en WP7 app man vill migrera till WP8-plattformen går detta relativt enkelt. Mycket av källkoden går att återanvända som den är. Vid nyutveckling kan man nå både WP7 och WP8 plattformarna genom att använda Portable Class Libraries. Då kan mycket av koden vara generell och endast en mindre del av koden behöver vara plattformsspecifik.06 Maj
User Story Mapping

User Story Mapping

Uttrycket User Story Mapping myntades av Jeff Patton i boken med samma titel. En så kallad User Story Map är i grunde...

24 Apr
Mitt traineeprogram

Mitt traineeprogram

När jag först steg in på kontoret min första dag i början på september förra året visste jag inte riktigt vad jag sku...

02 Apr
Övergången från React till React Native

Övergången från React till React Native

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att lära mig React Native. Jag ville testa att bygga en mini-app som hä...